Veiligheidsglas
Bij menig glashandel biedt men een uitgebreid assortiment aan glassoorten, die elk hun eigen functie en eigenschappen hebben. Zo bestaat er isolatieglas, glas in lood, en driedubbele beglazing. Een andere glassoort die vrijwel altijd verkrijgbaar is, is veiligheidsglas. Wanneer wij spreken over veiligheidsglas, dan kan dat gaan over onder andere gelaagd en gehard glas, of draadglas. Al deze varianten hebben hun eigen speciale kenmerken, maar delen een inbraakwerende en beveiligende functie. Met veiligheidsglas wordt de kans op inbraak met ongeveer 50% verkleind, en vermindert u tevens het risico op snijwonden bij een glasbreuk. Op deze pagina bieden we u meer informatie over de diverse soorten veiligheidsglas en hun eigenschappen. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen? Of wilt u meer weten over prijzen en voorwaarden? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 085 500 9951.
Gelaagd glas
De eerste vorm van veiligheidsglas die we hier voor u willen uitlichten is gelaagd glas. Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit een aantal dunne glasplaten die boven op elkaar worden gelegd, met daartussen een speciaal folie. Dit folie zorgt ervoor dat er bij hoge impact de ontstane glasscherven aan elkaar blijven zitten, en niet in het rond kunnen springen. Gelaagd glas wordt nog wel eens verward met gehard glas. Gehard veiligheidsglas bestaat echter uit een glasplaat die in een uniek proces van verhitting en afkoeling zeer stevig is gemaakt. Bij een hevige impact zal gehard glas in duizenden kleine stukken uiteenspatten, die geen scherpe randen hebben en daarmee de kans op verwondingen voorkomen. Bestel zowel gehard als gelaagd veiligheidsglas via onze glasservice of vraag een glaszetter om meer advies.
Brandwerend glas
Een andere categorie binnen de veiligheidsbeglazing is brandwerend glas. In brandwerend glas bevindt zich een speciaal schuim. Dit schuim is tijdens normale omstandigheden onzichtbaar als een soort gas, maar zal bij hoge temperaturen (boven de normale zomerhitte) veranderen in een schuimlaag die vlammen zal vertragen. Brandwerend veiligheidsglas is verkrijgbaar in diverse varianten, die brand kunnen vertragen tot ongeveer een half uur. De prijzen voor brandwerend glas zijn relatief hoog, maar de beglazing kan levens redden. Wij bieden u graag additionele informatie of een vrijblijvende offerte.
Inbraakwerend glas
Elke vorm van veiligheidsglas is tevens inbraakwerend glas. Wij noemen deze glassoorten inbraakwerend, omdat zij de kans op een gelegenheidsinbraak met ongeveer 50% verkleinen. Een inbreker zal inbraakwerend materiaal namelijk minder makkelijk doorbreken, wat er toe leidt dat ze hier vaak niet eens de moeite toe nemen. Wilt u zeker weten dat u kiest voor inbraakwerend veiligheidsglas? Kies dan voor beglazing met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Een raam met een dergelijke keurmerk is sterk inbraakwerend en biedt dan ook een hogere kans op verzekering wanneer er wel ingebroken wordt. De prijzen voor inbraakwerkend materiaal verschillen per glashandel. Eventueel zijn er ook extra sloten en beslag verkrijgbaar die de inbraakwering nog sterker maken. Vraag hiernaar bij uw lokale specialist.
Prijzen
De prijzen voor het aanschaffen van brandwerend, inbraakwerend en andere soorten veilige beglazing hangen af van meerdere factoren. De eerste en meest bepalende factor is het soort veiligheidsglas waar u voor kiest. Een tweede factor is de afmeting van het raam: hoe groter, hoe hoger de prijzen. Hoe meer u echter tegelijk besteld, hoe meer sommige glashandels ook korting geven. Een derde factor is de methode van plaatsing en de staat van uw huidige kozijnen. Voordat wij de beglazing kunnen plaatsen, zullen wij eerst kijken of uw kozijnen voldoende draagkracht hebben, en deze eventueel voor u vervangen. Vraag via het contactformulier om meer informatie of een vrijblijvend inzicht in de prijzen voor beveiligende beglazing naar uw wensen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.
Draadglas
Naast gelaagd en gehard veiligheidsglas bestaat er ook draadglas. Draadglas, de naam zegt het feitelijk al, bestaat uit twee glasplaten waartussen een soort metalen framewerk is geplaatst. Dit frame zorgt ervoor dat bij hevige impact deze glassoort niet zomaar doorbroken wordt. Draadglas kan bijvoorbeeld soms wel aan de buitenzijde een sterretje hebben, terwijl er aan de binnenzijde niets op te merken valt. Het voordeel van draadglas is met name de grote bescherming tegen inbraak. Wij krijgen echter ook vaak van onze klanten te horen dat zij het zeer waarderen dat er geen glasschade ontstaat die kan leiden tot verwondingen en andere risico’s. Wilt u meer weten over draadglas en het verschil met andere soorten veiligheidsbeglazing? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze glasservice via het contactformulier of 085 500 9951.